Home Bezorging Betalen Contact Actueel Nieuws Zuurzak vernietigt kankercellen Bereiding zuurzakbladeren Sap bittermeloen voorkomt mogelijk alvleesklierkanker
 
 
Producten
Zuurzak producten
Boeken
Nattrium Bicarbonaat (Baking soda)
Kruiden
Extra
Informatie over: zuurzak de kankerkilller
Zuurzak vernietigt kankercellen
Bloed onderzoek CEA
Links over zuurzak
PSA, Prostaatspecifiek antigeen
Binnenkort te verwachten
Video over vitamine B17
Bereiding zuurzakbladeren

Winkelwagen  
Aantal Product
Zoek:
  

  Productinformatie  
   

Baking Soda    


Baking Soda

Artikelcode:

Er zijn een aantal goede redenen om baking soda (natriumbicarbonaat) toe te voegen aan je medicijnkastje.

Baking soda wordt al sinds de 18e eeuw gebruikt bij brandend maagzuur en een slechte spijsvertering. Op de verpakking staat meestal hoeveel je het beste kunt gebruiken, aldus Joe en Terry Graedon van Simple Health Remedies.

Hieronder vind je vijf manieren waarop je baking soda kunt gebruiken om gezond te blijven:

Brandend maagzuur

Veel mensen zeggen bij brandend maagzuur en een slechte spijsvertering baat te hebben bij een halve theelepel baking soda opgelost in een glas water. “Dit middel heeft twee grote voordelen,” zeggen de Graedons. “Het werkt snel (in tegenstelling tot veel van de normale maagzuurremmers zoals omeprazol en cimetidine) en kan in vrijwel iedere voorraadkast worden gevonden.”

Nieraandoeningen

Een kleine dosis baking soda kan helpen bij de behandeling van chronische nieraandoeningen, zo blijkt uit een studie in het Journal of the American Society of Nephrology. Onderzoekers verdeelden 134 patiënten met nieraandoeningen in twee groepen. De ene groep kreeg iedere dag baking soda. Na een jaar was de ziekte bij slechts 9 procent van de patiënten in deze groep verergerd, tegen 45 procent in de controlegroep. Britse wetenschappers zeggen dat baking soda zo effectief is dat patiënten geen dialyse meer hoeven te ondergaan.

Kanker

Uit onderzoek naar borstkankercellen blijkt dat baking soda de alkaliniteit van tumoren kan verhogen en uitzaaiingen kan voorkomen. Gezond weefsel wordt niet aangetast. Sommige artsen zijn zo onder de indruk van het middel dat ze het gebruiken als onderdeel van de behandelingen voor kankerpatiënten. Dr. Julian Whitaker, oprichter en directeur van het Whitaker Wellness Institute, adviseert zijn kankerpatiënten om drie keer per dag twee koppen water met twee theelepels baking soda te drinken.

Betere prestaties

Atleten slikken voor een wedstrijd vaak capsules met baking soda. Dit wordt ook wel ‘soda doping’ genoemd. Uit een studie van het American College of Sports Medicine blijkt dat atleten die baking soda nemen in staat zijn om betere prestaties te leveren.

Een studie van de Universiteit van Loughborough liet zien dat acht van de negen zwemmers die baking soda nemen betere tijden neerzetten. “Natriumbicarbonaat verhoogt de pH-waarde van het bloed,” zei onderzoeker Jonathan Folland. “Hierdoor verzuren de spieren minder snel tijdens inspanningen.”

Insectenbeten

Baking soda verzacht de jeuk van muggen- en vlooienbeten. “Er zijn veel huismiddeltjes om de jeuk van vlooienbeten te verzachten,” zeggen de Graedons. “Eén van de meeste effectieve is baking soda.”


3,00 euro

Aantal
 
 

Algemene Voorwaarden Levertijd Bezorging Betalen Contact Actueel Nieuws Privacy Policy